Opinie o NAC CST52-45-01AC

Ostatnio aktualizowane: 20.05.24

 

Najważniejsze zalety: 

Zaletą NAC CST52-45-01AC bezsprzecznie jest mocny, dwusuwowy silnik o mocy 3 KM. Pozwala on na półprofesjonalne wykorzystanie narzędzia. Sprzęt poradzi sobie nawet ze ścięciem drzewa o średnicy 85 cm (potwierdza to test NAC CST52-45-01AC), co jest dobrym wynikiem dla nieprofesjonalnego narzędzia. Pracę przy tak dużej średnicy ułatwia długość prowadnicy 450 mm. 

 

Najważniejsze wady: 

Część użytkowników intensywnie wykorzystujących model stwierdza, że przy tak dobrych innych parametrach łańcuch trochę odstaje jakością. Sprzęt też nie został wyposażony w beznarzędziowy system napinania i wymiany łańcucha. Operatorzy również zauważają, że filtr nie do końca jest skuteczny i pozwala na przedostawanie się do gaźnika sporej ilości zanieczyszczeń. Wymaga to rozkręcania, wymiany filtra i oczadzania gaźnika. 

 

Werdykt: 9.6/10 

Moc silnika 3 KM, prędkość 10300 obrotów na minutę i 450 długości prowadnicy sprawiają, że użytkownicy wysoko oceniają to narzędzie. Dodatkowo, łatwość prowadzenia usprawnia niewielka waga wynosząca 6,2 kg. Klienci, którzy zdecydowali się na zakup NAC CST52-45-01AC uważają, że była to dobra decyzja zakupowa, tym bardziej, że cena jest przystępna.

 

 

 

OPIS PODSTAWOWYCH CECH PRODUKTU

 

Duża moc silnika

Użytkownicy szczególnie są zadowoleni z wysokiej mocy silnika NAC CST52-45-01AC. Producent wyposażył narzędzie w silnik jednocylindrowy, dwusuwowy o pojemności skokowej 51 cm3. Silnik pracuje zasilany mieszanką paliwową olej – paliwo w proporcjach 1:25, którą wlewamy do zbiornika paliwa 550 ml. Taka pojemność zbiornika pozwala na długa pracę bez uzupełniania paliwa. W kupowanym zestawie użytkownik otrzymuje pojemnik do sporządzania mieszanki paliwowej zawierający podziałkę na ściance ułatwiającą prawidłowe odmierzanie składników.

Silnik urządzenia zapewnia maksymalną prędkość na biegu jałowym 3000 obrotów na minutę i maksymalną prędkość obrotową z układem tnącym 10300 obrotów na minutę.

Wysoki moment obrotowy i inne elementy

Na skuteczność działania, a także wydajność narzędzia wpływa, obok sprawnego silnika, wysoki moment obrotowy (potwierdzają to również opinie o NAC CST52-45-01AC). Wpływa on na pracę łańcucha i sprawia, że ten się nie zacina nawet przy przecinaniu grubych gałęzi. Dzięki wysokiemu momentowi obrotowemu ryzyko przeciążenia silnika jest zminimalizowane.  Ponadto na jakość pracy wpływają również inne elementy takie jak podziałka łańcucha (tu 0,325’’) czy automatyczne jego smarowanie. Natomiast na bezpieczeństwo bezsprzecznie wpływa wyposażenie urządzenia w automatyczny hamulec.

A komfort pracy poprawia, pozwalający wykorzystywać narzędzie przez długi czas, wyposażenie tego modelu w system antywibracyjny, który w połączeniu z ergonomicznym uchwytem pozwalającym na bezpieczne i pewne trzymanie sprzętu, wpływa zdecydowanie na to, że użytkownicy postrzegają go jako wygodny i chętnie po niego sięgają. 

 

Certyfikat CE

Warto wybierając urządzenie dla siebie, zapoznać się z informacjami przekazanymi przez producenta dotyczącymi wyposażenia go w certyfikaty. Certyfikat CE to podstawowy dokument pozwalający na dopuszczenie narzędzie do pracy na terenie Unii Europejskiej.

Świadczy on o zachowaniu wszelkich norm wyznaczonych przez unię dla konkretnego narzędzia. Jego posiadanie daje nam pewność, że kupujemy narzędzie bezpieczne dla użytkownika jak i środowiska. NAC CST52-45-01AC posiada certyfikat CE.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

2 KOMENTARZ

Karol

March 26, 2021 at 10:53 pm

chyba przsadzona opinia

Odpowiadać
Zespół KącikMajsterkowicza.pl

April 4, 2021 at 6:24 pm

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się opinią.

Pozdrawiamy,
Zespół KącikMajsterkowicza.com

Odpowiadać